Steenstrips laten plaatsen op uw buitengevel door PUBROX: de voordelen en nadelen

Wat zijn precies de voordelen en nadelen van steenstrips op de buitengevel? Voor het afwerken of renoveren van uw woning met een mooie gevelbekleding kan u rekenen op de jarenlange ervaring van PUBROX. Maar liefst 20 jaar zet dit team van gedreven vakmannen hun beste beentje voor om uw gevel te voorzien van duurzame isolatie en hoogkwalitatieve afwerkingsmaterialen.

Aan het plaatsen van steenstrips op uw buitengevel zijn weinig nadelen en veel voordelen verbonden. Het is een duurzaam alternatief om, eventueel in combinatie met gevelisolatie, de buitenschil van uw woning volledig te renoveren en een pak energiezuiniger te maken.

Uw woning wordt binnen een mum van tijd volledig opgefrist of authentiek afgewerkt met steenstrips van baksteen, natuursteen of kunststof. Ongeacht voor welke stijl u kiest passend bij uw woning, kunnen we twee verschillende technieken toepassen die we graag uitgebreid met u bespreken tijdens een eerste gesprek met onze expert.

De voordelen

De voordelen van steenstrips op uw buitengevel tonen aan dat het een zeer gunstige methode is om uw gevel te renoveren.

  • Steenstrips worden op de buitenschil van uw woning aangebracht en zijn beperkt in omvang, waardoor er weinig ruimte verloren gaat.
  • Het is mogelijk om steenstrips rechtstreeks op uw nieuwe gevelisolatieplaat te bevestigen. Uw woning wordt dus in één klap voorzien van een nieuwe look én optimaal geïsoleerd.
  • Steenstrips kunnen ook binnenshuis toegepast worden wanneer u bepaalde muren wil accentueren met een gedurfde look.
  • Ook ramen en deuren kunnen zeer nauwkeurig afgewerkt worden met hiervoor bestemde hoekstrips.
  • Elke baksteen kan omgevormd worden tot een steenstrip. U kan dus uw woning perfect afwerken met een bekleding naar keuze.

De nadelen

De nadelen van steenstrips op je buitengevel zijn niet per se nefast voor uw renovatie of nieuwbouw. Het is gewoon belangrijk om met deze rekening te houden wanneer u opteert voor dit soort gevelbekleding bij de afwerking van uw woning.

  • Wanneer uw woning beschikt over spouwmuren die bekleed dienen te worden met steenstrips, moeten deze eerst voorzien worden van isolatie. Steenstrips op zich hebben geen isolerende werking.
  • Bij sommige projecten is het nodig dat u een omgevingsvergunning aanvraagt voor het bekleden van uw woning. Vooral bij de voorgevel is dit meestal het geval. Voor uw achtergevel of binnenmuren heeft u geen vergunning nodig.
  • Steenstrips zijn wat duurder dan andere soorten gevelbekleding doordat deze vaak gecombineerd wordt met het aanbrengen van isolatieplaten. Dit is vaak nodig omdat steenstrips zelf geen isolerende eigenschappen hebben.

 

steenstrips buitengevel

Profiteer bij PUBROX van een voordelige prijs voor buitengevel steenstrips

Heeft u de voordelen en nadelen voor het plaatsen van steenstrips op uw buitengevel doorgenomen en wilt u nog steeds graag uw woning laten verfraaien met een prachtige bekleding door PUBROX zoals onze Meldorfer steenstrips? Wij bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden voor uw project. Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op.